Historie Voorburgse school in boek samengevat

SANYO DIGITAL CAMERA  SANYO DIGITAL CAMERA  ST- MAARTENSSCHOOL AAN DE VLIET: SCHOOL VAN DE TOEKOMST     

Voorburg, 7 februari 2013 – ‘De school van de Toekomst’. Zo heet het lustrumboek, dat is uitgebracht als afronding van het vijftigjarig jubileum van de Sint-Maartensschool in Voorburg, dat het afgelopen schooljaar is gevierd.

Zeker vijftienhonderd leerlingen hebben in die vijftig jaar lessen gevolgd op deze katholieke basisschool. Dat vertelt de  huidige ‘relatief nieuwe’ directeur van de school Ryanne Overmeire in de inleiding van dit bijzondere boek. Daarin treft men tal van foto’s aan, die de geschiedenis van de school – beschreven door oud-leraren en -leerlingen  – verlevendigen. De school ontstond in 1962 uit een fusie tussen een jongens- en een meisjesschool, daterend uit de periode voor de co-educatie.

SANYO DIGITAL CAMERADe Jozefschool en de Mariaschool werden samen de Sint-Maartensschool. Uit het in het boek overgenomen plakboek van  schoolhoofd J.A. ’t Hoen valt op te maken hoe dat in grote lijnen in zijn werk ging. De plek waar de school nu staat, aan de Wijkerlaan bij de Wijkerbrug, heeft een mooie historie. Er stond toen een hotel-café-restaurant De Wijkerbrug (‘des winters geopend’) , Geïllustreerd met oude foto’s vindt de lezer in dit boek daar verhalen over terug die dateren van 1924. Maar ook Gerard Staver, oud-onderwijzer doet een boekje open over de geschiedenis van de school. Het boek ademt de sfeer van deze school, waar – om met Ryanne Overmeire te spreken – niet alleen met ontzettend veel plezier les wordt gegeven, maar ook veel wordt geleerd. ,,Precies zoals het motto van onze school luidt: Met gevoel voor kennis.

 

          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.