Torenzicht, jachtslot ineens verdwenen

Torenzicht, het jachtslot in Poeldijk

Torenzicht, het jachtslot in Poeldijk

Poeldijk, 16 januari 2014 – Vrijdag 17 januari leest u in de rubriek Ouder Westland in AD Westland iets over een jachtslot dat aan de Gantel in Poeldijk heeft gestaan, Het heette Torenzicht en is honderd jaar geleden van de ene op de ander week van de aardbodem  verdwenen. Het is kort voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, dat de belangstelling voor dit monumentale gebouw vanuit Den Haag juist toeneemt. Aan de  afdeling ‘s-Gravenhage van de Maatschappij tot bevordering van de bouwkunst heeft het niet gelegen. Want  die heeft zich juist ingezet voor het behoud van het slot. scannen0008 Maar de eigenaar – Enthoven geheten –  kan of wil het geduld niet meer opbrengen om nog langer te wachten totdat een koper zich meldt om zich erover te ontfermen. Hoe dat allemaal gegaan is,  in het artikel over dit vrijwel enige  gebouw uit de oudheid dat nog gespaard was gebleven. Hebt u de krant bij de hand, kijk dan op pagina 5 van het Westlandse katern. Hebt u hem niet, dan kom ik u hieronder met twee knipsels tegemoet…

 

Curieus is, dat de eigenaar van het jachtslot zijn tuinbouwbedrijf ter plekke de naam Torenzicht geeft.

Curieus is, dat de eigenaar van het jachtslot zijn (tuinbouw)bedrijf ter plekke de naam Torenzicht geeft.

  20140117 OW Torenzicht nr. 1 (1)U KUNT DEZE KNIPSELS LEZEN ALS U ZE DOOR EROP TE KLIKKEN VERGROOT! 20140117 OW Torenzicht nr. 1 (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.