Zeewering ‘s-Gravenzande nog in 1953 hersteld

WERK SNEL  DOOR DELFLAND TER HAND GENOMEN

Zeewering 01‘s-Gravenzande, 21 februari 2012 – Ouder Westland komt op 21 februari met een derde aflevering over de gigantische watersnood, die in 1953 een groot deel van ons land onder water zette. Meer dan 1800 doden en enorme schade waren het gevolg. In het Westland houdt men de eerste februari ook het hart vast omdat de duinen bij ‘s-Gravenzande lijken te bezwijken voor de storm plus springtij, waardoor heel het Westland onder water zou komen te staan. Dat is gelukkig voorkomen. Maar de provisorische manier met zandzakken is natuurlijk niet afdoende om de naderende herfststormen van november te bedwingen. Daar is grote inzet voor nodig van mensen en materiaal, waar Delfland prompt voor heeft gezorgd. Dank zij Kees van Yperen kan ik hier een tekst laten zien, die daarover het een en ander onthult. Op de foto de blootgespoelde bunkers aan de kust, waarvan er diverse zijn afgebroken.

Zeewering 05

 Op de tekst klikken om het geheel  leesbaar te maken.

ow watersnood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.