Nieuwe stoomtram in 1883: even wennen

Naaldwijk, 4 april 2013 – Niet alleen voor de Westlanders is het in 1883 even wennen aan de stoomtram. Ook de Hagenaars weten even niet wat ze met deze nieuwigheid aan moeten. Want plotseling rijdt het ding sissend en stomend over de Loosduinseweg

Deze advertentie kunt u lezen door er op te klikken.

Deze advertentie kunt u lezen door er op te klikken.

naar het Westland en terug. Ze staan ze wel even  te kijken van deze nieuwste  verworvenheid van de industriële revolutie. De Hagenaars reageren daar anders op dan de altijd nog nuchtere Westlanders. Ze gaan met hun wagens, koetsen en paarden langs de Loosduinseweg staan, wachtend op het moment dat de tram zich in beweging zet. Zonder dat er een paard aan te pas komt! Als hij eenmaal op de Loosduinseweg is, gaan ze er massaal naast rijden. Ook wandelaars beginnen te rennen. Joelend en schreeuwend Wat er verder allemaal bij de invoering van de stoomtram van de Westlandsche Stoomtramwegmaatschappij (WSM) gebeurt, leest u in de nieuwste aflevering van de rubriek Ouder Westland in AD Westland van donderdag 4 april 2013.. Omdat de krant nu niet meer te koop is, zet ik hieronder de knipsels die u kunt vergroten door erop te klikken. 

scannen0008scannen0009

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.