Jochem van der Hout, 40 jaar veilingvoorman

Jochem van der Hout

Jochem van der Hout

Westerlee, 24 januari 2014 – Vijftig jaar geleden nam hij afscheid van de veiling Westerlee. Na eerst veertien jaar als bestuurslid ervaring te hebben opgedaan, is hij in 1938 gekozen tot voorzitter. Vlak na de crisis van de jaren dertig, hielp hij het groeiende aantal leden uit het dal klimmen en hen en de veiling er weer boven te brengen. Dat lukte, ondanks de oorlogstijd die uiteraard voor stagnatie in de groei verantwoordelijk was. Van der Hout was na de oorlog de grote stimulator waardoor veiling Westerlee de grootste van het Westland werd. Hij vertrok niet op zijn vijfenzestigste, maar bleef doorwerken.jochem van der hout grafsteen Hij wilde kennelijk zijn veertigjarig jubileum in 1964 nog vieren. Lang heeft hij niet van de rust mogen genieten, want in 1966 is  hij op 73-jarige leeftijd overleden.  In het artikel van vandaag in AD Westland ga ik daar diep op in. Hebt u zich nog niet op het AD geabonneerd, doe dat dan om wekelijks de historische artikelen over het Westland niet te missen in de rubriek Ouder Westland.

HET ARTIKEL IN OUDER WESTLAND, ZOALS HET VRIJDAG IN DE KRANT STOND

Klik erop om het te vergroten en te kunnen lezen!

scannen0004scannen0003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.