Westlandse coureur Jack Middelburg na dertig jaar trekpleister open dag

Jack Middelburg

Jack Middelburg

Naaldwijk, 9 oktober 2014 – De derde april 1984 staat bij liefhebbers van de motorsport, maar het meest bij de fans van de Naaldwijkse coureur Jack Middelburg in hun geheugen gebeiteld als de dag, waarop deze populaire 31-jarige sportman tijdens de stratenace  in Tolbert ten val komt en aan zijn verwondingen overlijdt.

Omdat dit dertig jaar geleden gebeurde is in overleg met Jacks  zoon Jackie besloten de open dag van het Historisch Archief Westland, zaterdag 18 oktober, in het teken te stellen van deze in 2000 uitgeroepen Westlandse sportman van de eeuw. Tal van attributen, die aan de coureur herinneren heeft de familie beschikbaar gesteld voor een kleine expositie. Daar is dan ook  de motor bij , waarmee hij in 1980 de TT in Assen heeft gewonnen. Er zijn nog besprekingen gaande over het definitief in bewaring geven van de spullen ten behoeve van het archief en het Westlands Museum.

Knipsels van publicaties over Jack Middelburg

Knipsels van publicaties over Jack Middelburg

poster algemeenDe vader van Jack, Willem Middelburg, vertelt later aan Ap van der Meulen in een interview in weekblad Panorama hoe hij tegen de dood van zijn zoon aankijkt. Hij benadrukt daarin dat motorcoureur Boet van Dulmen een veel te grote  rol in het leven van zijn zoon heeft gespeeld. Hij denkt dat het met Jack is misgegaan na een interview met Boet in Sport International. Hij zei daarin over zijn zoon, dat hij zijn gezin zou heben verwaarloosd en dat zijn vrouw Petra door schuLden van Jack bij hem zou zijn weggegaan. Leugens in de privesfeer dus. Daar was Jack zo kapot van dat hij in Raalte in een race tegen Van Dulmen viel. Middelburg zei onomwonden dat Van Dulmen zijn zoon kapot heeft gemaakt.

OVERWELDIGEND

Zo scheurde Jack door de bochten

Zo scheurde Jack door de bochten

Omdat zich dit alles nu dertig jaar geleden afspeelde en de open dag van het archief in het teken staat van de icoon Middelburg heb ik deze week in de rubriek Ouder Westlan bij wijze van aankondiging – een artikel geschreven over Jumping Jack, zoals hj in de motorwereld bekend staat. Veel Westlanders zullen zich  ook de overweldigende belangstelling herinneren bij zijn begrafenis.Vooral dat een andere collegacoureur Wil Hartog de begrafenisstoet vooraf ging met in zijn handen de helm van Jack heeft grote indruk gemaakt.

VERGROOT DE TEKST VAN ONDERSTAAND KNIPSEL DOOR EROP TE KLIKKEN OF DOOR  HET TE KOPIEREN EN DAN TE VERGROTEN

Ouder Westland 10 okt 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.