Rondvaart door het Westland van 1983

 

 

Westland – In 1983 schreef dagblad Het Binnenhof een prijsvraag uit waar enkele honderden abonnees aan deelnamen. Ze moesten wel zes weken lang elk weekend een fietstocht maken door de wijde omgeving van Den Haag om voor een prijs in aanmerking te komen. Leuk was de prijs, die een tiental fietsers ten deel viel en wel een rondvaart door het Westland met schipper Antoon Bol uit Naaldwijk. Zelf had ik de bij de prijsvraag horende tocht uitgezet en hield ik ook het aantal deelnemers bij. Een jury bepaalde wie aan de hand van ingezonden oplossingen perijswinnaar was van deze puzzeltocht. Op een zateragmiddag vetrok de Westlandse schuit bij de bloemenveiling aan de Dijkweg in Naaldwijk.In het commentaar heb ik het abusievelijk over een ander jaartal maar het was 1983. Bekijk de film, die weliswaar minder goed van kwalisteit is, maar kennelijk wel leuk is om te bekijken. Meer dan 222 mensen gingen u al voor. klik op deze link:

2 reacties op “Rondvaart door het Westland van 1983

 1. Geachte heer van Holsteins,

  Het filmpje is inderdaad niet van goede kwaliteit, maar misschien vind u het leuk om de vaartocht nog een keer over te doen en het opnieuw te filmen voor uw site en voorzien van uw commentaar. Deze rondvaart is namelijk met onze boot gevaren!!!

  Met vriendelijke groet,

  Jan en Johan van den Bos van ‘Rondvaart Westland’

  P.S. Nog wat extra informatie:
  25 jaar familiebedrijf ‘Rondvaart Westland’

  Naaldwijker Jan van den Bos kocht in 1986 van de inmiddels overleden schipper Antoon Bol een in 1908 gebouwde ‘Westlander’. Bol had er voornamelijk kolen en mest mee vervoerd en tussendoor maakte hij er met Jo van den Bos, Jan’s overleden vader al enkele rondvaarten mee. En rondvaarten organiseren was precies wat ook Jan wilde. “Ik wilde vanaf de eerste dag mensen vanaf het water laten zien hoe uniek het Westlandse landschap is”.

  ‘Rondvaart Westland’ bestaat nu 25 jaar. Jan van den Bos bleef tot aan zijn pensionering op binnenvaartschepen over de Rijn en andere Europese rivieren varen. Bij zijn afwezigheid zorgden zijn zoon Johan, opa van den Bos en Jan’s vrouw Joke voor de rondvaarten. Johan ging naar de zeevaartschool, waar hij met succes de opleiding tot machinist doorliep. Ook behaalde hij zijn groot vaarbewijs, inclusief het marifooncertificaat. Inmiddels beschikken Jan en Johan van den Bos over 4 boten die aan alle strenge veiligheidseisen voldoen. Vele duizenden passagiers uit alle windstreken voeren er op talloze mooie vaartochten mee uit, onder wie kroon prins Willem Alexander, die in 1997 het mooie Westland en omgeving wilde verkennen. Alle verdere informatie vindt u op http://www.rondvaartwestland.com

  • Heren Van den Bos!
   Veel dank voor uw reactie.Het erg leuk dat u op dezelfde boot van schipper Bol die traditie nog steeds voortzet !Het idee om nog eens te filmen houd ik in overweging.
   Met vriendelijke groeten,
   Aad van Holstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.