Anneke Elro, vreemde eend in Westlandse bijt

Anneke Elro maakt zich vertrouwd met het Westlandse product.

Anneke Elro maakt zich vertrouwd met het Westlandse product.

HOE DE Broederschap van de Blauwe Druif er in 1954 toe is  gekomen is om na de zo succesvolle Westlandse Druivenkoningin Jopie Steenks (1952)  en  Hendrik van Naaldwijk (Arie de Raaf) met de Vrouwe van Naaldwijk (Kitty Vollebregt) op het tweede ineens over te stappen op de actrice Anneke Elfo als druivenfee zal wel altijd een geheim blijven.Het is goed afgelopen daar niet van, maar het was wel de eerste en tevens de laatste ambassadrice van het Westland, komend van buiten het Westland. Eigenlijk wel een beetje een vreemde eend in de Westlandse bijt.

 Dagblsd Het Binnenhof pakt flink uit


Dagblsd Het Binnenhof pakt flink uit

ZE WERD opgevolgd door een hele reeks druivenprinsessen, die het allemaal  tot en met 1968 uitstekend gedaan hebben.

Een merkwaardig bericht van de r.k. kerk, waarin katholieken toegestaan wordt op vrijdag vlees te eten. Een wet die niet meer wordt toegepast.

Een merkwaardig bericht van de r.k. kerk, waarin katholieken toegestaan wordt op vrijdag vlees te eten. Een wet die niet meer wordt toegepast.

En sinds ze enkele jaren geleden weer voor de druiventuin in Monster is wederopgestaan, gaat ze daar elk jaar opnieuw gekozen ijverig mee door.  De druivenfee zelf deed het zestig jaar geleden trouwens niet eens zo slecht, want de toeloop van belangstellenden voor het toen nog specifieke druivenfeest,  was er niet minder om.

WE KOMEN daar op, omdat de komende week het jaarlijkse feest De Reunie weer wordt gevierd en in het kader daarvan past een terugblik op hoe het Naaldwijkse feest zestig jaar geleden werd gevierd. Meer illustraties daarvan treft u aan op onze facebookpagina www.facebook.com/overhetwestland

FONS OREMUS,  redacteur van dagblad Het Binnenhof schreef op donderdag 3 september 1954 daarover het volgende:

SANYO DIGITAL CAMERA

2 reacties op “Anneke Elro, vreemde eend in Westlandse bijt

  1. Dat Anneke Elro de druivenprinses is geworden komt doordat zij een bekende actrice was en doordat ze bekend stond als de prookjes princes van Nederland. Anneke trad veel op in het Westland en men wilde de druiventeelt in het Westland promoten daar het slechter ging met de druiventeelt. Men Heeft Anneke gevraagd omdat ze een bekend actrice was” van o.a. ook De Bouwmeesterrevue” , , De Nederlandse Sprookjes prinses, maar ook was de vraag of zij een Druivensprookje wilde schrijven voor deze gelegenheid. Wat ook geschiede. De man van Anneke had een Impresariaat en had veel contacten met de landelijke kranten pers, hij zorgde voor de publiciteit. Tientallen foto’s, knipsels en haar medaille van die tijd zijn in ons archief te vinden, dit uit de nalatenschap van Anneke. U kunt iets meer over haar lezen op onze site http://www.theaterarchief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.