Willibrord Ruigrok toont zijn werk nu ook via de website ‘mooieletters.eu’

 

 Door Aad van Holstein 

Zijn bekendheid op het gebied van de kalligrafie dateert al uit de jaren zestig, zeventig van de vorige eeuw. Eigenlijk de tijd van het het Jongerenkontakt in het Westland. Wie herinnert zich die niet? Toen al kon je merken dat Willibrord Ruigrok – destijds nog Lierenaar nu Hilversummer – iets met letters van doen had. Dat  viel meteen op in de publicaties die hij voor deze jongerenorganisatie verzorgde.Maar daar is her niet bij gebleven. Geen wonder dan ook dat zijn wens die hij al lange tijd koesterde nu in vervulling is gegaan. Een manier om zijn werk op een internet-site te tonen. 

MOOIE LETTERS BIEDEN NOG MEER PLEZIER AAN SCHRIJVER EN LEZER

Willibrosrd Ruigrok

,,Welkom op deze site over mijn kalligrafisch werk!”, zo verwelkomt Willibrord ons  als we enigszins schuchter de website bezoeken. Alsof hij je er zelf rondleidt nemen  we kennis van zijn toelichting. ,,De grootste uitvinding van de mensheid is volgens mij het schrift. Zonder het schrift – in ons geval: het alfabet – zouden nagenoeg alle andere uitvindingen er niet geweest zijn: geen maanreizen, geen poëzie, geen DNA, geen Mattheüs Passion, geen computer. Die 26 letters van ons zijn zó belangrijk en zó fascinerend. Ze zijn het gereedschap voor al onze kennis en kunde”

De kop van de website van Willibrord

Waar volgens Ruigrok deze site om draait, is dat je van die 26 letters ook 26 mooie letters kunt maken, met aandacht en creativiteit. Daarvan laat hij op zijn website iets zien. Mooie letters bieden immers nog meer plezier aan de schrijver én de lezer.‘Kalligrafie’ betekent letterlijk ‘mooi schrijven’ ,,Dat hoeft niet met ‘gotische’ letters of andere toepassingen uit-de-oude-doos. Je kunt heel frisse en kleurige en moderne dingen maken, je kunt met onvermoede materialen werken, je kunt zelfs kalligraferen zonder letters! Kijk maar eens op deze site. Een site die trouwens niet áf is. Die nooit áf is. Er zal regelmatig nieuw werk bij komen. En er is een blog waarop ik elke week een geïllustreerde tekst wil zetten over mooie (of lelijke) letters”.

Blog

En Brord, zoals hij kortweg ook heet, voegt de daad bij het woord door onder de knop Kalligrafisch Werk andere dingen te laten zien zoals logo’s.Voorbeelden van mijn kalligrafieën vind je onder de knop kalligrafisch werk. Als je op de kleine afbeeldingen klikt komen ze in het groot te voorschijn.. Onder Blog staat m’n blog, jawel, met hartenkreten en ‘heb je dát gezien?’ En letter-geïnteresseerden vinden verwijzingen naar andere kalligrafen op andere sites..Wie wil  reageren is: welkom. Dat kan via een contactformulier.  Brord hoopt dat dat bezoekers met genoegen op deze site rondkijken en  plezier beleven aan mooie letters!. U  vindt het allemaal op de site van Brord door slechts te klkken op  www.mooieletters.eu  (dus mooieletters aan elkaar, en niet .nl, maar .eu).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.