‘Gestrafte’ saboteur vertelt zijn verhaal

STOOMTRAMS WSM ONTSPOORD, VEILINGEN IN BRAND

Naaldwijk, 11 april 2013 – ‘De WestlOUDER WESTLAND - gestrafte verteltandsche |Sabotage, wat een ‘gestrafte’ ons vertelde’. Die kop in het weekblad De Westlander uit 1945 dient als basis voor het artikel, dat ik  heb geschreven in de historische rubriek Ouder Westland in de editie Westland van het Algemeen Dagblad. Al een  in de aanloop van  de meidagen, waarin de Tweede Wereldoorlog weer in het vizier komt. De ‘gestrafte’ was Wim Neervoort, die in de oorlog betrokken was bij een reeks sabotagedaden tegen de Duitsers. Samen met nog enkele andere Westlandse jongeren onder leiding van Herman Lucas uit Naaldwijk, die daarvoor zelfs is gefusilleerd. Wilt u die publicatie van 20 juli 1945 in zijn geheel lezen, klik dan op de bijgaande illustratie om de tekst te vergroten. Voor het artikel in Ouder Westland verwijs ik naar de krant van donderdag 11 april, waar u op geabonneerd bent of die u in de supermarkt of elders kunt kopen. Of….. waarin u dit misschien al gelezen hebt.

VERGROOT HET KNIPSEL DOOR EROP TE KLIKKEN!!

20130411 OW sabotage02 (1) 20130411 OW sabotage02 (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.