Klok van Brezi luidt nu 21 jaar in Tsjechie

 

PRECIES twintig jaar geleden schreef ik in de Westlandsche Courant het hierbij gepubliceerde artikel over de legendarische klok van Brezi. In een actie in dagblad Het Binnenhof, dat toen net was opgeheven, hebben de lezers, van wie veel uit het Westland, gelden bijeengebracht om die klok weer in het torentje van het kerkje van dit Tsjechische plaatsje op te hangen.Het was al de derde keer dat de klok door vijandige legers eruit was geroofd om er wapens van te maken. Eerst in 1870,later in 1914 en de derde maal in 1941. Omdat door de val van de Muur de betrekkingen met de landen achter het IJzeren Gordijn weer genormaliseerd werden, besloot de redactie van Het Binnenhof een laatste actie te voeren. In het artikel staat alles samengevat. Klik erop om het te kunnen lezen.scannen0003 scannen0004

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.