Zweeds wittebrood na honger als redding

Westland – In AD Westland heb ik op donderdag 19 april in de rubriek Ouder Westland een artikel gepubliceerd over de  laatste faze van Wereldoorlog nr. II in deze streek. Ik heb geprobeerd aan de hand van dagboekfragmenten van de bakkersknecht Cornelis Sala en van de rodekruismedewerkster Jeanne Zwinkels een zo waarheidsgetrouw mogelijk beeld te schetsen van die periode in de geschiedenis. Hieronder kunt u dat lezen mocht u de krant (nog) niet onder ogen hebben gehad. De illustratie is een fragment uit het dagboek van Sala. Klik op de knipsels hieronder en ze worden automatisch vergroot tot leesbare tekst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.