Westland viert in 1913 onafhankelijkheid groots

Uitbundige viering van het onafhankelijkheidsfeest in 1913 in Monster.

Uitbundige viering van het onafhankelijkheidsfeest in 1913 in Monster.

Westland, 8 november 2013 – Honderd jaar geleden werd ook in het Westland veel werk gemaakt van de onafhankelijkheidsfeesten. In twee gemeenten werd nagedaan wat honderd jaar daarvoor in 1813 en 1863 ook was gebeurd, namelijk de Nederlandse vlag in de toren hijsen door een familielid. Dat was in Maasland en in ‘s-Gravenzande. Grote optochten werden gehouden, waarbij het  de de grenzen tussen de gemeenten ‘s-Gravenzande en Naaldwijk en De Lier en Naaldwijk niet zo nauw werd genomen. Het tijdstip waarop de feesten werden gevierd was ook voor de ene gemeente anders dan voor de andere, zodat het in het Westland maandenlang feestgedruis gaf. Vrijdag 8 november vindt u dit allemaal in meer dan 1200 woorden en in foto’s  terug in Ouder Westland, de wekelijkse historische rubriek in AD Westland.

Zie ook: www.Facebook.com/overhetwestland

UIT HET AD VAN VRIJDAG 8 NOVEMBER 2013 – KLIK EROP OM HET TE VERGROTEN

scannen0003scannen0002 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.