Tweeduizend jongeren vieren Pasen in veilinghal

Een trompettist levert zijn muzikale bijdrage

Een trompettist levert zijn muzikale bijdrage

Honselersdijk, 18 april 2014 – Met Pasen 1969 waren tweeduizend jongeren in een veilinghal  bijeen voor een bijzondere op dit feest afgestemde viering.. Het was de laatste van een serie van drie diensten in achtereen volgende weken in de bloemenveiling CCWS. Er waren die laatste keer – gezien de grote belangstelling bij de eerste twee bijeenkomsten – 1750 stoelen neergezet. Het liep echter storm en men wilde de deuren eigenlijk al sluiten, maar iedereen mocht toch binnenkomen. Die diensten trokken  zoveel aandacht, dank zij de inzet van twee jongerenpastores Harry de Jong en Rob Kurvers in samenwerking met een groep van veertien jongeren. Deze bijeenkomsten volgden enkele al eerder gehouden soortgelijke diensten in vorige jaren met Kerstmis en Pasen op.

In AD Westland van vandaag treft u daar de weerslag van in de historische rubriek Ouder Westland. In deze diensten wordt gecommuniceerd  met stukjes stokbrood, dat gebakken is door een  Poeldijkse bakker. Dat baarde destijds nogal opzien, Door de stukjes brood te dopen in wijn  en daarna te nuttigen, was dit voor de eerste keer in het Westland wat de r.-k. kerk  communie in twee gedaanten noemt.

20140418 OW paasviering 01 I20140418 OW paasviering 02

2 reacties op “Tweeduizend jongeren vieren Pasen in veilinghal

  1. geachte dames/heren,
    na enkele malen kontakt met U, heeft de belastingdienst via Uw site gelezen dat ik gedeeltelijk in frankrijk woonde en daarom verantwoording af moet leggen over hoe en wat.
    Hoe vind u dat???

    • Dat vinden wij erg vervelend voor u, maar u hebt het ons zelf meegedeeld. Dat de belastingdienst zo werkt was ons niet bekend, maar als ze dat wel doet, houdt niemand haar tegen. Red. Over het Westland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.