Kijkje in postkantoor Monster najaar 1942

Monster, 15 november 2012 – Twee dingen houden de Westlanders in het derde oorlogsjaar, 1942 vooral bezig: komt de invasie in het Westland? En  hoe voorkom ik dat ik naar Duitsland moet om daar te gaan werken. De Duitsers sturen immers steeds meer Nederlanders naar de Heimat om de lege plekken die daar zijn ontstaan door het onder de wapenen roepen van veel Duitsers aan te vullen. In Düsseldorf hebben ze een groot tekort aan postbodes. Kantoorhouder Voorberg die in de Herenstraat in Monster het bewind voert, krijgt  vanuit Den Haag voortdurend  orders van het hoofdbestuur der posterijen, telefonie en telegrafie, kortweg PTT. Daar staat onder meer in dat hij af en toe jonge  bestellers moet afstaan om in Duitsland tewerk te worden gesteld. Op 30 september 1942 wijst men hulpbesteller Voois aan om in Dusseldorf te gaan werken. Voois vindt dat maar niks, maar hij krijgt wel al meteen de uit Den Haag toegestuurde reispapieren  overhandigd.  Hoe dat verder gaat, leest u in de rubriek Ouder Westland in AD Westland van donderdag 15 november 2012.of hieronder als u in het buitenland of buiten het Westland woont of (nog steeds) AD-loos door het leven gaat….OM ZE GOED TE KUNNEN LEZEN DE KNIPSELS AANKLIKKEN EN ZO PRACHTIG LEESBAAR VERGROTEN.  VERSCHUIVEN MET DE BALKEN.

Foto: Het postkantoor aan de Herenstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.