Tuinders vaak sceptisch over onderwijs

Deze advertentie moest leerlingen oleveren (klik erop om hem te lezen)

Deze advertentie moest leerlingen oleveren (klik erop om hem te lezen)

Naaldwijk, 26 september 2013 – Lange tijd hebben veel Westlandse kwekers het tuinbouwonderwijs aan hun laars gelapt. Ze vonden het belangrijker dat hun kinderen zo snel mogelijk gingen meewerken op het bedrijf. De komst van de Tuinbouwwinterschool in 1896 was het begin van veranderingen.

In datzelfde jaar verscheen er een advertentie in de Westlandse bladen met een oproep om deel te nemen aan het toelatingsexamen van deze middelbare school. Maar elf leerlingen werden aangenomen, die welklinkende Westlandse namen droegen.  Deze  school heeft het tot kort voor de Tweede Wereldoorlog uitgehouden. Toen werd hij opgeheden.  Daarna kwamen er lagere tuinbouwscholen voor in de plaats. In Ouder Westland, de historische rubriek van AD Westland leest u op vrijdag 27 september hoe dat gegaan is. Dat de

Hotel Overheide in Monster waar de tuinders bijeenkwamen

Hotel Overheide in Monster waar de tuinders bijeenkwamen

discussie onder vooraanstaande tuinders in de winter van dat jaar begon in het zaaltje van hotel Overheide in Monster en hoe voortvarend daarna gehandeld is. De schhool heeft lange tijd onderdak gekregen aan de Dijkweg in een gebouw dat nu de Kandelaar heet.

Volgende week dat aan belangrijke leraar aan deze school centraal in deze historische rubriek: Karel Wiersma. Deze in Friesland geboren zeeuw heeft belangrijk werk voor het Westland gedaan.

OUDER WESTLAND UIT AD WESTLAND, KLIK EROP OM HET TE KUNNEN LEZEN

scannen0002

scannen0003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.