Jaarwisseling 1941-1942 in doodse stilte

Westland – Het tweede oorlogsjaar 1941 is onderwerp van Ouder Westland, dat bij wijze van uitzondering nu op Oudjaarsdag zaterdag 31 december in AD Westland te vinden is. Het gaat onder meer over de opleving van de tuinbouw nu er steeds meer groenten uit het Westland naar Duitsland wordt geexporteerd. Een van de onderwerpen, waarover in het boek van Maarten van Buuren De Afrekening het een en ander te doen is.  Verder zitten in het artikel drie  dagboekenschrijvers uit het Westland op oudejaarsavond hun dagboek bij te werken. Hun ontboezemingen heb ik gebruikt om de sfeer te tekenen, die heerste op deze tweede jaarwisseling in oorlogstijd. Merkwaardig genoeg in doodse stilte verlopen, terwijl een dag eerder er nog hevige luchtgevechten vompleet met bombardementen op Rotterdamse doelen in het Westland zijn waar te nemen. De foto is van de Naaldwijkse groenteveiling met links de trambaan, waar nu de Secretaris Verhoeffweg loopt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.