Garantie op restauratie gedwarsboomd door kever

De zuidelijke gevel van de Ouder Kerk met de toren in de steigers.

De zuidelijke gevel van de Ouder Kerk met de toren in de steigers.

Naaldwijk, 6 juni 2014 – Eigenlijk zou de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein na de restauratie in 1935 pas weer in 2235 aan restauratie toe zijn. Die optimistische voorspelling van de toenmalige restaurateurs is gefrustreerd door de bonte knaagkever, die al jarenlang het houtwerk van de kerk aanvreet. Het dier bestrijden met gif heeft kennelijk maar weinig geholpen, want al begin van deze eeuw was weer een restauratie van de kerk nodig. De toren staat daar los van, want die is van de gemeente Westland. Omdat vorig jaar stenen naar beneden vielen is er eerst een luifel geplaatst om de kerkgangers te beschermen en  staat deze toren nu weer opnieuw geheel in de steigers om te worden hersteld, In Ouder Westland van AD Westland besteed ik deze week aandacht aan deze kerk, die in het verleden veel te lijden heeft gehad, maar ook nu weer flink wordt opgeknapt.

Wat de vorige rubriek betreft publiceerde AD Westland nu het volgende bericht. P6 treft u eronder aan.

Toos Makkus

20140606 OW knaagkever 01

20140606 OW knaagkever  02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.