Stormloop op ‘Atlas van het Westland’ op symposium in Wateringen

De oude raadszaal van het voormalige Wateringse gemeentehuis was gisteren bomvol met bezoekers aan het daar gehouden symposium rondom de presentatie van de Atlas van het Westland. Daardoor is deze streek weer eens helder in dubbel opzicht op de kaart gezet.

Wateringen, 25 november 2016 – ,,Het was een geslaagd symposium’’ is de stellige indrukvan Jan Buskes van het Historisch Archief Westland. ,,Er waren meer dan 160 belangstellenden op afgekomen’’.  Zij luisterden naar zes boeiende lezingen, waar het publiek later enthousiast op reageerde. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt door de archivaris van het Historisch Archief, Peter Smit en wel aan wethouder Bram Meier.

20161124_1358441 Van de gelegenheid om een atlas aan te schaffen werd zeer druk gebruikgemaakt. Er vormde zich een lange rij kopers. ,,We hebben de gehele meegenomen voorraad van 150 atlassen verkocht’’, aldus Buskes.  Vanaf vandaag is de atlas ook (prijs 27,50 euro) te koop bij boekhandel Vingerling in de Rembrandtstraat in Naaldwijk en het Historisch Archief Westland, in het gemeentehuis aan de Stokdijkkade in Naaldwijk. Direct na binnenkomst kan men rechtsaf per lift naar de tweede etage waar het archief is gevestigd. ,,Mensen die verder weg wonen kunnen d atlas bestellen via onze webshop’’zegt Buskes, die ons het webadres verschafte: https://www.historischarchiefwestland.nl/webshop/gemeenteraad-van-naaldwijk/

Eerste boek uitgereikt aan wethouder Meijer door Peter Smit. Naasl hen de beide ateurs.

Eerste boek uitgereikt aan wethouder Meijer door Peter Smit. Naast hen de beide ateurs.

De Atlas van het Westland is schitterend uitgevoerd en bevat een stroom aan interessante informatie die veel Westlanders zal aanspreken. Ook illustratief is het een aantrekkelijk boek in het formaat van een atlas, die vaak ter hand zal worden genomen. Het boek toont hoe het landschap, de inrichting en het gebruik ervan in de loop der eeuwen veranderde en welke sporen uit het verleden nog te herkennen zijn. De auteurs van de atlas – Marcel IJsselsteijn en Yvonne van Mil – laten met zowel historisch beeldmateriaal als vele nieuwgetekende kaartenreeksen zien dat he Wesltand  een zeer dynamisme en veelzijdige geschiedenis heeft gehad die veel meer spoen heet nagelaten dan  vanuit het stereotiepe beeld van de glazen stad gedacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.