Voorburgs Operakoor zet Kerst in met concert

AFWISSELEND PROGRAMMA IN OUDE KERK WARM ONTHAALD

Voorburg, 21 december 2013 – Voorburg heeft Kerstmis met een kerstconcert ingeluid. Dat gebeurde hedenavond  in de Oude of Martinuskerk door het onvolprezen Voorburgs Operakoor onder leiding van de nieuwe dirigent Peter Janka. Het concert was gratis toegankelijk, maar bij de uitgang lieten de toehoorders zich niet onbetuigd. Het mandje van de penningmeester was snel gevuld met veel papieren biljetten. Teken dan ze genoten hadden van een aantrekkelijk  programma, waarin zelf ook af en toe mochten meezingen.

Koor en toehoorders zingen samen De Herdertjes lagen bij nachte
Koor en toehoorders zingen samen De Herdertjes lagen bij nachte

 

Zeventien liederen zijn er uitgevoerd, ingeleid door presentator Marcel Mulder. Twee solisten gaven nog meer klankkleur aan deze muzikale kerstavond te weten Henk Kalisvaart en Toos Cozijn. De eerste met het samen met het koor prachtig gezongen Panis Angelicus, later gevolgd door het nog indrukwekkender Cantique de Noel. Hij zingt al bij koren sinds zijn vijftiende en volgt lessen bij de huidige dirigent van het Operakoor Janka. Toos Cozijn liet haar schitterende, zuivere stem vooral horen in het ‘Maria wiegelied’. Zij zingt al solo sinds haar 24ste levensjaar en heeft zanglessen gevolgd voor het uitvoeren van klassieke zowel als musicalwerken. De solisten werden met spontaan applaus bedankt.

Terwijl het publiek op het koor wacht worden de kaarsen ontstoken

Terwijl het publiek op het koor wacht worden de kaarsen ontstoken

Van het door het koor onder begeleiding van pianist Daniel van der Hoeven ”Wohl mir dass ich Jesum habe’ heb ik een video-opname gemaakt, die op Facebook te zien en te beluisteren is . De  grote variatie in het programma kwam ook tot uiting  met het door Ryanne voorgedragen gedicht over vriendschap. De samenzang in vijf kerstliederen ( waaronder het Sille Nacht)  met de toehoorders bereikte zijn hoogtepunt in het laatste lied ‘Ere zij God’ dat vijfstemmig ten gehore werd gebracht.

Het koor en zijn liefhebbers kunnen met genoegen terugzien op een prachtig begin van Kerstmis 2013.  Gelukkig ook de tenor, die tijdens het concert helaas onwel werd, maar later toch niet meer de opgeroepen ambulance vervoerd hoefde te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.