Boek geeft kijkje ‘Onder ’t stroodak’

K.V. Kuyvenhoven

K.V. Kuyvenhoven

Naaldwijk, 9 mei 2014 – Morgen is het zover. Zaterdag 10 mei presenteren Piet en Joke Kuyvenhoven  het boek ‘Onder ’t Stroodak’, dat de geschiedenis bevat van de villa, die de bekende tuinder en exporteur K.V. Kuyvenhoven in Naaldwijk heeft laten bouwen.Dit is K.V., zoals de Naaldwijkers hem veelal aanduidden, zoals hij er vroeger jaren uitzag. Hij was bekend bij de veilingen in het Westland. Wat hij allemaal in en buiten de villa meemaakte staat vandaag ook te lezen in Ouder Westland, de historische rubriek van AD Westland. De villa Onder ’t stroodak aan de Geestweg in Naaldwijk is een van de grotere huizen, die de Duitsers in de oorlog hebben gevorderd. Uiteindelijk bleek dat het huis toch te klein was voor het doel, waarvoor ze het nodig hadden en hebben ze nde grotere villa van dokter Fransen aan de Dijkweg betrokken. In ’t Stroodak werd de dokter met zijn gezin ondergebracht. Intussen woonde de familie in een woning aan de ‘s-Gravenzandseweg waar KV – na omzwervingen door het land – in het voorjaar van 1944 terugkeert. Hij verblijft daar in noodgevallen onder de vloer. Dit en alles wat de familie nog meer beleeft staat vermeld in het boek, dat voor 32,50 euro te bestellen is bij de auteur Piet Kuyvenhoven. Emailadres: pieter@kvkuyvenhoven.nl

WILT U HET ARTIKEL LEZEN? KLIK ER DAN OP OM HET TE VERGROTEN

IMG_20140509_0001_NEWIMG_20140509_0003_NEW

 

3 reacties op “Boek geeft kijkje ‘Onder ’t stroodak’

  1. Vroeger paar keer in het huis geweest, met mijn moeder op familie bezoek.

    Mijn opa was Maarten Kuyvenhoven ,woonde aan de Maasdijk, 1938 gestorven, bekend persoon toen, jammer dat ik hem niet heb kunnen meemaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.