Weekblad ‘De Westlander’ van 60 jaar geleden over de pastorie van de Oude Kerk

De pastorie van de Oude Kerk in Naaldwijk is  nu een restaurant. Met een soort vooruitziende blik schreef  hoofdredacteur Gerrit Karman zestig jaar geleden in zijn weekblad De Westlander een artikel over deze pastorie alsof ze toen sl voorbestemd zou zijn voor haar huidige taak.

WiLT U HET ARTIKEL LEZEN, VERGROOT HET DAN DOOR ER  OP TE KLIKKEN

Wie nu de oude pastorie van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Wilhelminaplein bezoekt, wordt niet meer verwelkomd door de dominee of zijn vrouw maar door  een ober. Die wijst u een tafel aan mocht u die hebben besproken, maar leidt u niet rond door de grote vertrekken die er te vinden zijn. Dat komt omdat de bestemming van die oude pand een tijdje geleden veranderd is en nu geen pastorie meer is maar een café restaurant dat naam Bij5 draagt.

VERANDERD IN ZANDBAK

Mocht u dit lezen vlak nadat we dit schreven dan moet u er rekening mee houden dat het plein nu grondig onder handen genomen wordt en veranderd is in een grote zandbak.Hoe de naam Bij5 is ontstaan kunt u lezen op een bierviltje dat de ober u vast bereid is te verstrekken. Mocht u dat vergeten: wij hebben het viltje hierbij afgedrukt. En tevens de foto van de eeuwenoude waterpomp die je altijd kon vinden op het Wilhelminaplein kon vinden. Zij het wel op verschillende plaatsen. Nj komt hij centraal op het plein te staan, is ons verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.