Chiel van Adrichem grondlegger historische tuin

Michiel van Adrichem

Michiel van Adrichem

HONSELERSDIJK, 6 maart 2015 – Wie vandaag het AD Westland openslaat ziet in de rubriek Ouder Westland wellicht een bekend gezicht. Hij of zij herkent hem als de meester van de Petrusschool aan de Endeldijk, de biologieleraar van de Poeldijkse mavo,  de hopman van de Honselse verkennerij of de drijvende kracht achter alles wat met historie van het Westland te maken heeft.

,Of hij voor al die activiteit ooit een lintje heeft gekregen weten we niet, maar hij zou het vast verdiend hebben. Immers hij richtte, eenmaal gegrepen door het verleden van het Westland, allerlei plaatselijke werkgroepen op, waarvan er een aantal nog steeds functioneren. Nog steeds, want Van Adrichem is helaasl al op 64-jarige leeftijd in 1986 overleden. Wat de krant betreft werkte hij voor de Westlandsche Courant mee aan een serie artikelen onder de titel ‘Westland door de eeuwen heen’, waaruit al naar voren komt dat hij zich geen beperkingen oplegde. De laatste jaren was hij actief bj tentoonstellingen over het Westland in de Tweede Wereldoorlog maar ook over de familie Van Arenberg die van 1506 tot 1612 eigenar waren van Naaldwijk. Die laatste tentoonstelling werd geopend door prings Leopold van Arenberg, een directe afstammeling van de vroegere eigenaars.

De vijfde en zesde klas van de Petrusschool in Holselersdijk.

De vijfde en zesde klas van de Petrusschool in Holselersdijk.

Als onderwijzer – eerst in Honselersidjk daarna in Poeldijk – kan Kees Middendorp uit Honselersdijk (op de klassenfoto, geheel rechts naast Van Adrichem) zich hem nog heel goed herinneren, In het artikel in Ouder Westland komt hij met enkele anecdotes voor de dag. In de vorige aflevering van Ouder Westland hebben wij aandacht besteed aan de werkzaamheden die bij het Westlands Museum aan de gang zijn. Dat is ook al een van de objecten waar Van Adrichem bemoeienis mee

Dit knipsel is te lezen als het wordt vergroot

Dit knipsel is te lezen als het wordt vergroot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.