Nieuws van Oud-Westland en Westlands Museum

 Oud-Westland en Westlands Museum staan in teken van de buitenplaatsen

Westland – In het Westlands Museum is alles in gereedheid gebracht om de bezoekers aan dit bij uitstek historische plekje van het Westland kennis te laten maken met de vanouds bekende buitenplaatsen, zoals ze ooit bestonden. De  hierbij geplaatste foto is gemaakt van een schilderij van de ‘s-Gravenzandse buitenplaats Zuidwind. Wie meer wil weten over het fenomeen buitenplaatsen en lid is van het  Genootschap Oud-Westland kan zijn kennis verrijken na de jaarvergadering, die op woensdag 18 april wordt gehouden en waar na afloop René Dessing, initiatiefnemer van het Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, een lezing komt houden over dit onderwerp. Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het Jaar van de Historische Buitenplaats. ‘De buitenplaatsen’ is één van de 50 vensters van de Canon van de Nederlandse Geschiedenis. Om de mensen ook visueel te laten genieten van wat de buitenplaatsen te bieden hadden is de conservator van het Westlands Museum Ton Immerzeel samen met de vrijwilligers druk in de weer geweest om nog voor het weekeinde van 14 en 15 april de aangekondigde expositie in orde te hebben, zodat men al dit weekeinde er zijn licht zal kunnen opstekenDe vergadering van het genootschap wordt gehouden in het zalencentrum ‘De Brug’, Koningin Julianaweg 61 in ’s-Gravenzande.Aanvang 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Gasten zijn daarbij van harte welkom,  maar wel wordt van hen een bijdrage gevraagd van € 4,00 i.v.m. de kosten van de koffie.

 

René Dessing startte na het behalen van zijn masters Kunstgeschiedenis en Klassieke Archeologie (in 1988, Universiteit van Amsterdam) Cultureel Organisatiebureau Artifex Travel. Tot in 2006 voerde hij als eigenaar de directie. In de vele jaren waarin hij Artifex leidde, groeide het bureau uit tot het meest gerenommeerde culturele organisatiebureau van Nederland. Dessing nam het initiatief voor het ‘Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012’ en werkt momenteel aan een boek over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.