‘Vroedman’ waakt over geboortekaartjes

 annemie.jpg jannetje.jpg rietje.jpg

Een greep uit de geboortekaartjs

Een greep uit de geboortekaartjs

Naaldwijk, 26 augustus 2013 – Er wordt veel verzameld in het Westland.  Ansichtkaarten bijvoorbeeld. Het Historisch Archief Westland  is een van de grootste verzamelaars , zo niet de grootste. Het beschikt over diverse collecties. .Zo zijn in de beeldcollectie niet minder dan 30.000 foto’s opgenomen. Wie ze wil zien kan terecht in de beeldbank, die op de website van het archief is te raadplegen . Een andere collectie is die van de geboortekaartjes.

Zo werden de vierhonderd kaartjes afgeleverd

Zo werden de vierhonderd kaartjes afgeleverd

Geregeld wordt die aangevuld,.Het gebeurt niet vaak, dat daar ineens 400 kaartjes voor aan worden aangeboden. Op 9 juli 2013 is dat toch gebeurd. Het zijn kaartjes uit de jaren vijf, zestig en zevendig. Allemaal bewaard door de oud-vroedvrouw mej. Van Oudheusden. Daarmee is het aantal geboortekaartjes bij het archief opgelopen tot ruim tweeduizend. Ze melden de geboorte van vooral mensen uit het Westland.  ‘Vroedman’ Piet van Paassen, vrijwilliger bij het Historisch Archief  is nu bezig al die kaartjes in een database te verwerken. Wilt u zien wat hij er tot nu toe van gemaakt heeft, kijkt u dan even op de website van het archief www.historischarchiefwestland.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.