Evacuees ramp vinden onderdak in Westland

SANYO DIGITAL CAMERAWestland, 13 februari 2013 – Voor de derde keer besteed ik in Ouder Westland in de historische rubriek van AD Westland  aandacht aan de Watersnoodramp van 1953. Deze keer gaat het over evacuees, die van de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilangen, verdreven door het water naar het Westland kwamen om daar liefderijk door de Westlanders te worden ontvangen.scannen0007 Dat was ook het geval in het katholieke dorpje Kwintsheul, waar streng gereformeerde mensen kennis maken met een heel andere levensstijl dan ze gewend waren. \Zo strijkt de familie Both uit Nieuwe Tonge neer aan de Hollewatering een volkomen geïsoleerd gebied waar je met de auto niet kunt komen. Ze maken er mee, dat hun zoontje van tien jaar in een sloot verdronk en een oudere zoon op de Maasdijk bij een motorongeluk om het leven komt. Kijk op donderdag 14 februari in AD Westland!.

De hierbij geplaatste foto’s tonen de Hollewatering in de jaren vijftig en het huis, waar een deel van de familie Both heeft gewoond.

20130214 OW watersnood 3

1 reactie op “Evacuees ramp vinden onderdak in Westland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.