Overval op pastoor van Wateringen

 

De Herenstraat met verderop het Oosteinde. Aan het begin daarvan stond de kerk en pastorie op dezelfde pllek als de huidige kerk

Wateringen – Op; donderdag 1 maart treft de lezer van het AD in AD Westland weer de rubriek Ouder Westland aan. Daarin ga ik door met te vertellen over het transscriberen van oude gerechtelijke stukken uit de voormalige gemeenten van het Westland. Daar is al een jaar een aantal vrijwilligers mee bezig bij het Historisch Archief Westland. Onder anderen Piet Vijverberg, voormalig tuinder aan de Baakwoning, maar wel geboortig uit Wateringen. Hij heeft in leesbaar Nederlands opgeschreven wat in die stukken staat over de nachtelijke overval op de pastorie in Wateringen. De pastoor, zijn zuster en de kerk zijn bij die overval flink bestolen. Lees het zelf en als u niet geabonneerd lees dan de knipsels hieronder. 

Door op deze krantenknipsels te klikken vergroot u het beeld, waardoor de inhoud beter te lezen is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.