Rozenburgse ontvangt prijs van mini-quiz

Lia Spitters overhandigt het boek aan Marianne de Kok

Lia Spitters overhandigt het boek aan Marianne de Kok (r.)

Naaldwijk, 2 september 2013 – Facebook is iets waar je spontane invallen in kwijt kunt. In dit geval een mini-quiz vorige week. De enige te beantwoorden vraag was: wie was de druivenprinses van 1963 in  het Westland? Vanmiddag kwam Marianne Paddington oftewel Marianne de Kok uit Rozenburg naar Naaldwijk om de prijs die daaraan verbonden was in ontvangst te nemen. Want zij had  niet alleen het goede antwoord gegeven – te weten Nely van der Hout  – maar wist ook nog wie de beide hofdames waren namelijk Greetje Kortekaas en Nelly Hofman. Zij heeft daarmee het boek ‘Achter vaders rug’ van Lia Spitters gewonnen, handelend over de druiventuinder De Hoog. De schrijfster gunt daarin de lezer een kijkje in het leven van de typisch Westlandse familie De Hoog. Dat zich afspeelt  in en om de druivenkassen. 

GETUIGSCHRIFT

Aren Jansen laat het getuigschrift aan Lia Spitters zien

Aren Jansen laat het getuigschrift aan Lia Spitters zien

Leuk was, dat de schrijfster bereid was het boek zelf uit te reiken. Dat gebeurde bij het Historisch Archief Westland in het gemeentehuis te Naaldwijk, dat ook de prijs beschikbaar stelde. Het was een gezellige, ongdwongen bijeenkomst, waarbij ook archivaris Peter Smit aanschoof. Aren Jansen kwam nog met een verrassing voor de schrijfster, namelijk een kopie van een getuigschrift van zijn vader uit de jaren twintig geschreven door Klaas de Hoog, een van de hoofdpersonen uit het boek. Dat is overigens bij het Historisch Archief Westland te koop voor 17,50 gulden. Lees meer op: 

www.facebook.com/overhetwestland

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.