Motorpolo in ’63, nooit meer iets over gehoord

SANYO DIGITAL CAMERA

 

Hans Sleeuwenhoek (l) en Wim Kampen doen verslag van de motorpolowedstrijd

Hans Sleeuwenhoek (l) en Wim Kampen doen verslag van de motorpolowedstrijd

Westland, 5 juli 2013 – Vijftig jaar geleden is het nu. Voor het eerst van mijn leven hoorde ik over motorpolo. Zou gespeeld worden op het korfbalveld aan de Rijnvaartweg in ‘s-Gravenzande. Reden om mijn fototoestelletje op scherp te stellen en bij de hand te houden. Dat moest toch wel iets bijzonders worden. De plaatselijke correspondent van Het Binnenhof en de Nieuwe Haagse Courant Wim Kampen was aanwezig en zelfs Hans Sleeuwenhoek, toen chef Westland bij de NHC was er voor naar het Breeje Durp gekomen. Het spel werd gespeeld in het kader van de viering van Koninginnedag. Het bleek verreweg het meest attractieve onderdeel van het feestprogramma. Van de zijde van het publiek bestond er ook een enorme belangstelling voor. Het ging om motorrijders uit Maasdijk, die het in ‘s-Gravenzande opnamen tegen Naaldwijk. Ik heb de krant in het Historisch Archief Westland erop na gekeken en Maasdijk won het spel, dat met een grote bal werd gespeeld met 7-2. Uit het fototoestel komen daarna talrijke foto’s, die een beeld geven van dit unieke gebeuren. Jarenlang heb ik ze in een album laten zitten, maar nu heb ik besloten ze op mijn website en vooral op facebook te publiceren. Misschien zijn er nog deelnemers of organisatoren, die het leuk vinden die foto’s nog eens te zien. Aarzel niet en kijk!. De overige foto’s publiceer ik op www.facebook.com/overhetwestland. Wie weet ziet u zichzelf aan het spel meedoen! Wat er verder met motorpolo is gebeurd? Nooit meer iets over gehoord. Wie wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.