Adres uit ver verleden teruggevonden

Broer en zus Hoogduin bezoeken het archief.

Naaldwijk – Verrukt waren ze, broer en zus Hoogduin, als kind al wonend in Den Haag, maar dicht bij Rijswijk,, toen zij dinsdagmiddag 10 januari 2012 bij het Historisch Archief Westland de weg terugvonden naar het adres waar hun oom Wout ze vroeger vaak op bezoek had.. Daar gingen ze dan per bus of fiets naar toe. Maar nu konden ze – zoekend naar een smal straatje waar ze de naam niet van wisten – op hun eigen houtje er geen spoor van terug vinden. Bij het archief was het even zoeken in de burgerlijke standboeken en op internet en het al heel gauw was het adre  gevonden. Dat kwam vooral omdat ze nog goed wisten, dat

Advertentie uit een oude Westlandsche Courant van 1939.

oom Wout een sigarenzaak runde en met zijn achternaam van Uijthoven heette. Dat moet, zo vond men in het archief al gauw  de Prins Hendrikstraat geweest zijn. Medewerkers en vrijwilligers dachten hardop mee, zoals altijd  de gewoonteis  in het gezellige archief. De een wist dit de ander dat en zo kwamen ze steeds dichter biij het doel. Een advertentie uit 1939 die via internet is gevonden bewees onomstotelijk, dat oom Wout in de Prins Hendrikstraat nummer 41 heeft gewoond. De advertentie, die ik hierbij plaats toont aan, dat Sint Nicolaas, hangend aan een als ballon opgeblazen sigaar ook altijd graag in oom Wouts sigarenwinkel zijn inkopen deed.

3 reacties op “Adres uit ver verleden teruggevonden

 1. Zeer voldaan na een middagje Naaldwijk zijn wij weer op honk in het Rijswijkse.
  Jammer in de Prins Hendrikstraat 41 was niets meer te herkennen van het oude. Er is nu een kinderopvang. Neemt niet weg dat de oude tijd voor ons weer even heel dichtbij was.
  Grandioos hoe jullie mensen op weg helpen. Hartelijk dank.
  We vinden het haast jammer dat er niet nog meer familie van ons in Naaldwijk heeft gewoond.
  Even terzijde we hebben als kind in den Haag gewoond echter zo dicht tegen Rijswijk aan dat we vanaf de Van Vredenburchweg met de bus gingen.
  Hartelijke groet broer en zus Hoogduin.

 2. Wat leuk. Mijn moeder was een “van Uijthoven”. Ben zelf vaak bij oom Wout en tante Teuntje op bezoek geweest. Hun zoon heet ook Kees, wij zijn beiden vernoemd naar onze grootvader, Kees van Uijthoven.
  Het zou kunnen wijn dan van Uythoven ook zo geschreven werd; vroeger werd niet zo nauw gekeken.

 3. Wat leuk dat u heeft gezocht naar u familie, het deed mij weer denken aan de leuke uurtjes die ook wij bij Tante Theuntje en oom Woud hebben doorgebracht.
  Ik ben in 1945 geboren en Herma in 1947 we hebben op dezelfde school gezeten en mijn moeder en vader kwamen geregeld op bezoek,achter de winkel erg gezellig.Mijn ouders ware George van Gaalen en Co Holsteijn.
  Ik was gefascineerd door het stijve been van oom Woud, want al was het geen familie je sprak oudere mensen al zag je ze wat vaker maar met oom en tante aan.Ik weet nu ook dat Kees en Herma allebei zijn overleden, ik weet niet of zij ook getrouwd waren en of kinderen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.