Laatste nieuws over vernieuwing museum

IN NIEUW NUMMER  ‘WESTLADS STREEKHISTORIE’

Het nieuwe nummer van Westlands Streekhistorie

Het nieuwe nummer van Westlands Streekhistorie

Honselersdijk, 2 september 2013 – Het laatste nieuws over het NIeuwe Westlands Museum treffen we aan in het zojuist van de pers gekomen kwartaalblad Westlandse Streekhistorie. De eerder verschenen berichten in de pers zijn misschien niet altijd even duidelijk geweest. Reden waarom het driestappenplan voor verniieuwing van het museum nu duidelijk wordt toegelicht. Een en ander heeft tot gevolg, dat de collectie van voorwerpen uit de tuinbouw van weleer nauwkeurig wordt bekeken om te zien wat daar van behouden moet blijven en wat er weg kan. Alles volgens de regels van de Nederlandse Museumvereniging..Dat betekent dat schenkingen mogelijk worden doorgegeven aan andere musea of terug gaan naar de schenkers. Uiteindleijk kunnen ze ook worden geveild.

scannen0002Grote aandacht besteedt het blad aan de expositie in het museum Van Ambachtseer tot Koning, die 30 november opgen gaat en tot 4 mei 2014 duurt. Ook bevat het blad weer een mooi overzicht van wat de warmoezeniers in de historische tuin tot stand hebben gebracht. De grootste verandering is dat men nu bezig is met het creeeren van een terras. Gehoopt wordt op een mooi najaar. Nou, deze week is daar al een goeie start mee gemaakt. Verder meldt de chef van de warmoezniers Frits Persoon dat er ook weer nieuwe diven in de tuin zijn. Frits zegt daarover met de nodige humor: ,We hebben met elkaar afgesproken dat zij van de groentep

 

lanten afblijven, als ik ze elke dag een handje voer geef”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.