Heulse betaalmeester met geld er vandoor

De veiling van Kwintsheul in 1919.

De veiling van Kwintsheul in 1919.

Kwintsheul, 7 december 2013 – Kwintsheulse tuinders zullen het zich lang heugen, ook als ze het zelf niet hebben meegemaakt. Dan hebben ze het wel van hun vaders gehoord. Hoe ze op 4 oktober 1919 samen dromden voor het kantoor van de betaalmeester in de veiling en daar de man niet aantroffen.Elke week kregen ze van hem de opbrengst van hun producten.Nu geen cent.  Hij bleek later met de kas met meer dan twintigduizend gulden aan de haal te zijn en als latere telegrammen waar zijn, zou hij zelfs naar Duitsland zijn gegaan om daar de bloemetjes buiten te zetten. En de tuinders maar wachten. Wie er ook kwam, de betaalmeester niet. Er bleek nog ruim 700 gulden in de brandkast te zitten. Meer was er niet. Hoe dit allemaal is afgelopen, leest u in de rubriek Ouder Westland in AD Westland van vrijdag 6 december.

KLIK OP DE KNIPSELS OM ZE TE KUNNEN LEZEN!!!

20131207 OW betaalmeester120131207 OW betaalmeester2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.