Wie was de Zeeuwse Fries Karel Wiersma?

De Proeftuin aan de 's-Gravenzandseweg in Naaldwijk, waarvan Karel Wiersma de eerste directeur was (klik op de foto!)

De Proeftuin aan de ‘s-Gravenzandseweg in Naaldwijk, waarvan Karel Wiersma de eerste directeur was (klik op de foto!)

Naaldwijk, 3 oktober 2013 – Hij komt uit op het kruispunt Kruisweg, Kruisbroekweg en Middelbroekweg. Is niet bijster lang en maakt deel uit van het stratenplan van de wijk Cruisbrouck. De Karel Wiersmastraat. Al gauw ben je in de Westlandstraat, die dwars door de wijk loopt. Wie was Karel Wiersma? Dat vragen de bewoners van de straat zich wellicht ook af? Wel op vrijdag 4 oktober mag ik in de nieuwe aflevering van de historische rubriek Ouder Westland in AD Westland daar een boekje over open doen. Uit onderzoek bij het Historisch Archief Westland ben ik aardig wat te weten tgkomen over deze in Friesland geboren Zeeuwse tuinbouwleraar. Hij is als zodanig in 1896 in het Westland komen werken, nadat vooraanstaande tuinders, die het belang van goed tuinbouwonderwijs wel degelijk inzagen en terecht aanvoelden dat hij goed met Westlanders zou kunnen opschieten. Wilt u meer weten, lees dan in de krant het complete verhaal. Omdat hij ook de eerste directeur is geweest van de Proeftuin plaats ik hierbij een oude foto van die tuin, gelegen aan de ‘s-Gravenzandseweg in Naaldwijk. 

KLIK OP ONDERSTAANDE KNIPSELS OM HET ARTIKEL TE KUNNEN LEZEN20131004 Wiersma (3)

20131004 Wiersma (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.