Vlietwoning, oudste boerderij in het Westland

De Vlietwoning zoals ze er in 1951nog uitzag

De Vlietwoning zoals ze er in 1951nog uitzag

Naaldwijk, 10 januari 2013 – De Vlietwoning, de oudste boerderij van het Westland, herrijst als een Phoenix uit zijn as. Sinds er in deze boerderij, waar het laatst het Schaatsmuseum onderdak vond, door kortsluiting brand uitbrak is er een hele tijd niets gebeurd. Tot de eigenaresse Gre Ruigrok-Koot het welletjes vond. Haar bezit is immers Rijksmonument en als zodanig moet de woning er ook weer uitzien.

De stal van de Vlietwoning

De stal van de Vlietwoning

Hoe dat allemaal gegaan is, heeft ze mij verteld in een interview en rondleiding in deze grote boerderij. Aan een kant helemaal hersteld van de schade, aan de andere kant nog ‘onder behandeling’. Ee boerderij met een mooi boerenverleden, maar ook met een toekomst, al staat nog niet vast waaruit die zal bestaan.

De inmiddels gerestaureerde gevel

De inmiddels gerestaureerde gevel

Het is allemaal te lezen in de rubriek Ouder Westland, die vandaag in AD Westland staat en opening van zaken geeft. Gerard Beijer heeft een mooie foto van de Vlietwoning gemaakt, liggend op een ‘eiland’ met rondom asfalt: het Vlietpolderplein. Koop vandaag nog een krant of – als u geabonneerd bent – haal hem snel uit de brievenbus,want het is een leuk verhaal.

De Vlietwoning in de steigers met het woonhuis ernaast. FOTO: GERARD BEIJER

De Vlietwoning in de steigers met het woonhuis ernaast. FOTO: GERARD BEIJER

LEES HET ARTIKEL IN OUDER WESTLAND HIER, DOOR EROP TE KLIKKEN!

20140110 OW Vlietwoning (1)20140110 OW Vlietwoning (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.