3 keer in 10 jaar naar Westlands Museum

De nieuwste editie van Westlands Streekhistorie

De nieuwste editie van Westlands Streekhistorie

Honselersdijk, 27 november 2013 – Drie keer per tien jaar.Dat is de frequentie van het bezoek van een 400-tal geënquêteerde personen, die in mei een bezoek brachten aan het Westlands Museum, gelegen aan de Middelbroekweg in Honselersdijk. Er blijkt uit, dat de Westlandse mannen wat meer gedesinteresseerd zijn in de geschiedenis van het Westland dan vrouwen. Ze blijven meestal twee uur in het museum rondkijken. Het beste scoort de historische museumtuin. Daar treffen  de bezoekers een groot aantal oude fruitrassen aan die vroeger  op de Westlandse tuinderijen voorkwamen. We lezen dat in het zojuist weer uitgekomen kleurrijke kwartaalblad van het museum, waarin Jan Dahmeijer uit ‘s-Gravenzande schrijft over de abrikoos, een moerbeiboom, een mispel en een vijgenboom. Het meest heeft hij met die laatste, want hij schrijft heel trots: Onze vijg staat  naast het poortje in de druivenmuur. Geen wonder, want in de geschiedenis van de mensheid is de vijgenboom een van de belangrijkste bomen. Jan vertelt daar uitgebreid over en het is mijn taak om u te verleiden lid te worden van het museum, waardoor u straks ook elk kwartaal in het bezit komt van dit altijd lezenswaardige  orgaan. Dat oerigens vol staat met nog van alles over het museum, zoals het verslag van de warmoezeniers. Het museum is per email te bereiken: info@westlandsmuseum.nl

 

1 reactie op “3 keer in 10 jaar naar Westlands Museum

  1. Hallo Aad,
    Leuk stukje, bedankt.
    Kom over 14 dagen weer naar Naaldwijk, werk nu in Monster in archief ‘s-Gravenzande.
    Groeten
    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.