De man die Baba Sy naar ’t Westland haalde

Het bericht van het overlijden van Cors Storm in AD Westland

Het knipsel uit Het Binnenhof van januari 1962

Monster – Mij trof deze week het bericht over het overlijden van Cor Storm (80) na een langdurig ziekbed. Cor was in de vorige eeuw een van de initiatiefnemers en organisator van damkampioenschappen in het Westland en wist dat ook goed te verkopen aan de plaatselijke pers. Maar die kon er helemaal niet meer onderuit toen hij als voorzitter van de Monsterse Damvereniging grootheden uit de damsport naar het Westland wist te krijgen. Zo kwam in januari 1962 het Senegalese damfenomeen Baby Sy naar Poeldijk om simultaan te spelen tegen 67 Westlandse dammers. Dat de familie Storm een echt damgeslacht is bleek uit het feit, dat H. Storm uit Monster de enige partijwinnaar was. Ik herinnerde me dat en heb het krantenknipsel uit Het Binnenhof als bewijs opgezocht.

1 reactie op “De man die Baba Sy naar ’t Westland haalde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.