Schilders van de Nieuwe Waterweg bijeengebracht in prachtig boek

Zo zag Mesdag de Hoekse pier

Zo zag Mesdag de Hoekse pier

Hoek van Holland, 4 juli 2014 – Het zeer gewilde boek vol met afbeeldingen van schilderijen ‘Schilders van het Westland’ heeft een prachtig vervolg gekregen met ‘Schilders van de Nieuwe Waterweg’ dat onlangs in Hoek van Holland is gepresenteerd en vandaag in de rubriek ‘Ouder Westland’ in AD Westland wordt besproken. Het komt uit op een moment dat drie zaken samen vallen, namelijk dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar geleden is gegraven,  dat daardoor Hoek van Holland als dorp ontstond en dat dit dorp sinds 1914 honderd jaar bij Rotterdam hoort,

Twee, eigenliijk drie, schrijvers hebben als het ware lopend door een papieren museum met tal van schilderijen door het hele boek heen een interessante rondleiding gegeven, waar de lezer langdurig van kan genieten. Het zijn Maarten van der Schaft, die ook tekent voor de inhoud van het Westlandse boek en Martha Vollering-Barendse. De derde schrijver is Piet Heystek, oud-onderwijzer in Hoek van Holland, die het vooral heeft over de geschiedenis van de Hoek in oorlogstijd.

Martha Barendse, bekend als schrijfster van het boek ‘Herinneringen achter glas’ legt de link met het Westland, onder meer door een beschrijving van het in het boek ook opgenomen werk van de Westlandse kunstenares Tiny van der Sar.

WILT U DE HELE PAGINA LEZEN, VERGROOT DAN DE AFBEELDING EN LEES! HET BESTE KUNT U DAT DOEN DOOR DE GESCANDE PAGINA OP TE SLAAN OP UW PC EN DIE VERVOLGENS TE VERGROTEN. DAN IS H IJ GOED LEESBAR

Oude Hoek gevat in een kleurrijk boek Ouder Westland 4 juli 2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.