Floriade 1960: groot Westlands gehalte

Westland – De eerste Floriade in Nederland gehouden, dateert uit 1960. Dat was in Rotterdam. Over die wereldtuinbouwtentoonstelling gaat het artikel dat ik deze week publiceer in de rubriek Ouder Westland van AD Westland.Het gaat over de  Foriade die meteen al  een heel hoog Westlands gehalte had en waar ik zelf ook verslag van heb mogen doen in dagblad Het Binnenhof. In die tijd werkte onze krant al vaak samen met de Nieuwe Haagse Courant, waarbij ik – tijdens de Wehate die toen op de Floriade werd gehouden – samen met collega Wim Hoos onderzoek deed naar de mening van de standhouders over het ”inwonen” bij de Wehate in Rotterdam. Daaruit bleek dat veel standhouders de sfeer niet zakelijk genoeg vonden en naar het Westland terug verlangden. De Floriade die nu in Venlog wordt gehouden is alweer de zesde aflerering van dit maandenlange  internationale evenement.  Ongetwijfeld zal  die met Indonesische en Chinese sauzen overgoten tuinbouwtentoonstelling tussen 5 april en 7 oktober grote aandacht trekken. Net als haar voorgangers.  Maar over deze Floriade gaat het artikel dus niet. Ik belicht wel het belang van het Westland bij die eerste Floriade,in 1960. Zie de posters van deze happening in Rotterdam, die ik hierbij in het klein heb afgebeeld. Klik erop en u ziet de gehele afbeelding enigszins vergroot.

Wilt u deze tekst lezen klik dan op de knipsels om ze te vergroten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.