Verbouwing Westlands Museum duurt voort

IMG_20141130_0002Honselersdijk, 1 december 2014 – Het Westlands Museum mag dan gesloten zijn voor een grootscheepse verbouwing en aanpassing aan de moderne eisen van een museum in deze tijd, de museumtuin ondergaat voorlopig nog  niet zo’n grote verandering. Dat valt op te maken uit het verslag van Frits Persoon ,de chef van de warmoezeniers van dit in Honselersdijk aan de Middel Broekweg gelegen museum: Westlands Streekhistorie .Dat kwartaalblad – dat iedere donateur van het museum krijgt toegestuurd  is vorige week weer uitgekomen en bevat niet alleen het nodige nieuws over de revitalisatie van het museum op zich maar publiceert ook enkele lezenswaardige historische artikelen, zoals over de Belgische vluchteling Frans de Voeght (Frans den Bels) uit de eerste wereldoorlog die bekendheid kreeg in het hele Westland. Het is,geschreven door Ger Alleblas-Behrtel.

Dit is nu de Westlandsetonnenboerpruim

Dit is nu de Westlandsetonnenboerpruim

Wat de moestuin betreft zegt Persoon dat er wel, veel over veranderingen gepraat wordt , maar dat daar  nog niets definitiefs over bekend is. Wel krijgt de A-kas een nieuw dek. Om de kosten van de hele renovatie zoveel mogelijk te drukken zoekt het museum nog klussers om in de komende maanden te helpen met bouw- en timmerwerkzaamheden. Vooral de wagenschuur vergt veel arbeid.Jolanda Faber voorzitster van de vereniging Oud-Honselersdijk-Naaldwijk komt in een artikel terug o de geslaagde winkelierstentoonstelling in Naaldwijk.De expositie krijgt nog een staartje omdat de banners de komende maanden  in zorginstellingen te zien zijn. Jan Dahmeijerdoet een boekje open over de Westlandse  Tonnenboerpruim . Interessant zijn de aquarellen van Wim Duijvestijn uit Monster van oude tuinderswoningen en historische plantenkassen. Als technisch tekenaar van beroep, heeft hij van dit aquarelleren zijn hobby gemaakt. Resultaten heeft hij onlangs laten zien op een expositie inde Schilpen in Maasland/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.