Feest van herkenning in boek over WSM

Westland, 29 november 2012 – Veel Westlanders, die donderdag 29 november de krant openslaan zijn getroffen door het artikel over de WSM, de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij, die vele jaren lang voor goede verbindingen met de Westlandse dorpen onderling en die met de steden Den Haag, Delft en Maassluis heeft zorg gedragen. Met uitzondering van Wateringen trof men tot het einde van de jaren zestig overal rails aan, waarover de tram, later ook met locomotieven die op diesel liepen,  zowel personen (tot in de oorlog toe) en goederen vervoerde. Het lezen van het boek is voor velen dan ook een feest van herkenning. De foto toont de spoorlijn langs de toenmalige Naaldwijkscheweg, later Djkweg in Honselersdijk met rechts Mariaoord. Onderdeel van de verbinding van Poeldijk, via Honselersdijk naar Naaldwijk.

Het hele verhaal kunt u hieronder lezen, zoals het gepubliceerd is in AD Westland.

 KLIK EROP EN HET WORDT ENORM VERGROOT!!!

U KUNT HET KNIPSEL OOK KOPIEREN, OPSLAAN EN DAN ZELF VERGROTEN

 

.

2 reacties op “Feest van herkenning in boek over WSM

  1. Hallo Aad,
    Wat een supermooi artikel heb je (weer) aan het boek gewijd. Geweldig hoor. Ik weet zeker dat je veel lezers daarmee een plezier gedaan hebt. De WSM was in die jaren toch een ideale manier van personen- en goederenvervoer. Het ontsloot het gebied en bracht bewoners van het Westland veel mogelijkheden.
    Hartelijke groet,
    Kitty Uijthoven

  2. Een mooi artikel en het boek aangeschaft en ook gelezen, alleen licht mij bij dat er ook een aftakking van het spoor langs de N 213 van de rolpaal tot de Dijkweg op het nu nog aanwezige fietspad . Ook stond er land op de hoek van de Dijkweg en de N 213 een spoorgebouw wat pas in ongeveer in 1990 gesloopt is op het terrein van van der Bos. Wie helpt me uit de droom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.