Geen oogstfeest, maar wel feestweek

BEKIJK VOORAL DE VIDEO VAN DE ZOMERBLOEMENEXPO

Wie zijn dit? Lees het olgende week in Ouder Westland in AD Westland

Wie zijn dit? Lees het olgende week in Ouder Westland in AD Westland

Naaldwijk, 28 augustus 2013 – Feestgedruis. Zeg maar gerust feestlawaai. Dat is wat je nu het eerste opvalt als je het feestterrein in Naaldwijk nadert, waar op, langs en naast de Verdilaan weer een gigantische kermis is neergestreken. Alsof hij nooit is weggeweest. Alles staat weer op ziijn plaats. De poffertjeskraam naast de Pijl. Die enorme attractie, lijkend op een windmolen, waaruit menige kreet klnkt. Alles is er. Het is feest, maar hetl lijkt niet meer op het Oogstfeest dat ooit werd gevierd. Dat is geheel van de straat verdwenen. Al in 1969. Daarna heeft het zich teruggetrokken in veilinggebouwen (19nu) en uiteindelijk in de kerk. Want in de Nederlands Hervormde Kerk aan het plein vinden de Westlanders weer rust. In een schitterend gearrangeerd geheel van zomerbloemen.Zie ook de hierbij geplaatste videoregistratie.

 

Vijftig jaar geleden was het oogstfeest – uitloper van het Druivenfeest- er nog volop. Ook al gingen er toen al stemmen op dat het einde in zicht was. Het zou allemaal te commercieel  worden. . In de rubriek ‘Over het Westland gesproken…’. in dagblad Het Binnenhof (die net zo heette als deze website) al iets over het onderwerp van de rubriek Ouder Westland van donderdag 5 september 2013 als we weer ‘terug van vakantie’ zijn. Hier alvast een voorproefje:

oogstfeest

 Zie meer knipsels uit Over het Westland gesproken…van 1963 in www.facebook.com/overhetwestland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.