Meissen: ‘Europa belangrijk voor het Westland’

Burgemeester dr. M.P.A.Meissenvan Wateringen

Burgemeester dr. M.P.A.Meissenvan Wateringen

Wateringen, 23 mei 2014 – Zevenenveertig jaar geleden had ik een interview met burgemeester dr. M.P.A.Meissen, die toen vijfentwintig jaar lang burgemeester was van Wateringen. Gevraagd naar de opvallende interesse die hij jarenlang toonde voor de Europese eenwording, gaf hij als antwoord: ,,Ik zou willen dat de Europese samenwerking in het Westland terug te vinden zou zijn, zodat er veel meer mogelijkheden kwamen voor de Westlander. Als het Westland zichzelf begrijpt zal er in de toekomst een gemeente Westland komen waarin Wateringen niet wordt opgeslokt, maar glorieus in opgaat’’.
Gezien de latere loop van de geschiedenis, kan men na deze uitspraak niet ontkennen dat burgemeester Meissen – ook wat Europa bederft – toch zeker een ruime vooruitziende blik heeft gehad. Door de jeugd van Wateringen en Kwintshejl zoveel mogelijk te doordringen van de betekenis van Europa voor hjun toekomst. Dat is des te opvallerder omdat zich dat allemaal afspereelde in een tijd, dat niemand zich nog kon voorstellen, dat – met het IJzeren Gordijn nog steeds niet opengeschoven – van een groot Europa ooit iets terecht zou kunnen komen. Hoe Meissen dat wel kon leest u vandaag  In AD Westland in een uitgebreid portret dat ik heb geschreven oveer deze burgemeester die beslist een Europees stempel op het Westland heeft gedrukt.

LEES HET ARTIKEL IN AD WESTLAND DOOR OP DE KNIPSELS TE KLIKKEN

20140523 OW europa meissen 0120140523 OW europa. meissen 02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.