Carnaval steekt in 1953 ook het Westland aan

carnaval%202010%20017%20-%20kopie[1]

Carmavalsprins in De Lier in touw

Carmavalsprins in De Lier in touw

Westland, 13 februari 2014 – Hoe het precies gegaan is leest u vandaag in Ouder Westland in AD Westland,maar zeker is dat in 1953 voor het eerst met verklede kinderen carnaval gevierd is in het Westland en met name in De Lier. Daar zijn het de Theebukkers, die al sinds die tijd de laatste vier dagen voor Aswoensdag hossend en dansend weten door te brengen. Pas jaren later in andere Westlandse dorpen gevolgd, het eerst in Wateringen, waar de carnavalsvereniging De Jolige Druif het dorp in Bieringen veranderde.Later weer gevolgd door de Blauwkonters in Poeldijk. Daar hebben later de Naaldwijkers met de Naaldnarren een voorbeeld aan genomen. Van lieverlee is een groot deel van het Westland zo met het carnavalsvirus besmet geraakt. Een vrolijk virus, waar niemand de strijd tegen wil aanbinden. Feestgedruis waar tal van Westlanders zich het komende weekeinde kunnen uitleven. SANYO DIGITAL CAMERA

Foto boven: Praalwagen trekt door Poeldijk. Foto onder: Kindercarnaval in De Lier.

20150213 OW carnaval001

Dit krantenknipsel vergroten om het te kunnen lezen

Dit krantenknipsel vergroten door het aan te klikken om het te kunnen lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.