Weer mooi verhaal in jaarverslag van Oud-Wateringen en Kwintsheul

SANYO DIGITAL CAMERAWateringen, 13 juni 2013 – Dit jaar is het Chris Batist, die het zojuist verschenen jaarverslag van de altijd ijverige Historische Werkgroep Oud-Wateringen en Kwintsheul verrijkt met een goed verhaal. Hij vertelt hoe in 1936 bij de verbouwing van de oude kerk aan het Plein in Wateringen tal van grafzerken uit die kerk verwijderd zijn, omdat ze gebroken waren. Enkele zijn nog aanwezig in de kerk en die zijn in oktober 1991  door pastor Kortmann. Pastor Kortmann beschreven  in het boekje De katholieken in Wateringen en hun graven . Daarbij was ook een steen van Jannetjen Hendrix van Rijn. De pastor kende echter het verhaal over deze vrouw niet. Maar Chris Batist komt er nu wel mee te voorschijn  in het jaarverslag want door zijn familieonderzoek naar de genealogie van de familie Kouwenhoven/Couwernhoven en de familie Tetteroo kwam hij  meer over haar aan de weet. In zijn artikel in het jaarverslag  doet hij dat verantwoord uit de doeken.

Het Kaertbouck

Het Kaertbouck

Wie het wil lezen moet eigenlijk lid van de Historische Werkgroep worden. Uiteraard publiceert het bestuur weer en lijst van schenkingen aan de werkgroep. Ook somt de secretaris de activiteiten op,die de werkgroep weer heeft verricht. Ook de open Monumentendag, het Podiium WEstland, de opendag van het Historisch archief Wstland en de Westlandse Pronkkast zijn belicht. Ook leverde Cornelis J. ander Doef een bijdrage met het beschrijven van de nodige oude foto’s en tekeningen. De werkgroep komt op dinsdag 18 juni om acht uuur bijeen voor de jaarvergadering, waar Chris Batist ook een lezing houdt  uit het 17e eeuwse Kaartboek ‘Van der Dussen’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.