Oranjegevoel groeit ook in het Westland

Westland, 27 juni 2014 – Naarmate het waarschijnlijker wordt, dat het Nederlands elftal in Brazilie tijdens het WK echt hoge ogen gaat gooien, neemt ook in het Westland de oranjekoorts toe. Van heel laag in de jaren voordat Nederland kon meedoen aan die kampioenschappen, onder meer omdat het nog geen betaald voetbal had, tot  zo’n vijfentwintig jaar geleden liep de oranjekoorts steeds verder op..

.Hoe tijdens de legendarische EK van 1988 en de WK van 1990 de Westlanders uiting gaven aan hun vreugde en hoe een grote groep Westlanders in een bedrijfsloods naar een wedstrijd keken.Dat laatste ging om de wedstrijd Nederland-Engeland waar 250 Oranjefans naar keken in de bedrijfsloods van Piet Stamop het industrieterrein Teylingen in ‘s-Gravenzande. Hun helden konden het maar ter nauwernood bolwerken.

De Westlandsche Courant meldde ’s maandags na die zaterdagavond het volgende:

Het verslag in de Westlandsche Courant

Het verslag in de Westlandsche Courant

Ook over de twee jaar eerder gehouden Europese kampioenschappen voetbal treffen we het nodige in dezelfde krant aan.

Groot is de vreugde als Oranje de Europacup wint

Groot is de vreugde als Oranje de Europacup wint

Over de jaren daarvoor treft u vandaag het een en ander in de rubriek Ouder Westland in AD Westland. Hieronder Ouder Westland van 27 juni 2014. Klik erop om het te kunnen lezen/20140627 OW oranjekoorts 120140627  OW oranjekoorts 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.