Opfrissen Westlands Museum in volle gang

De werkzaamheden in het Westlands Museum vorderen volgens plan.

De werkzaamheden in het Westlands Museum vorderen volgens plan.

Honselersdijk, 28 februari 2015 – Het Westlands Museum krijgt een flinke opknapbeurt. Nodig want na jarenlang gfunctioneerd  te hebben gedaan was een revalidatie op zijn plaats. Niet alleen het museum zelf, maar ook de kantoren en de facilitaire ruimten zijn onder handen genomen. Te zien in mei als het museum weer open gaat.

Nieuwe tegels in de toiletruimten, een afgetimmerde foyer die nu door vrijwilligers wordt geschilderd, de balie en de groentewinkelgevel wordt onder handen genomen. Begin april volgen de meubels en de apparatuur en dan – na nog heel wat andere zaken die in orde moeten komen – is Kees eingelijk klaar.

Het nieuwe exemplaar van het kwartaalmagazine van het museum.

Het nieuwe exemplaar van het kwartaalmagazine van het museum.

Het gaat er allemaal nog wat professioneler uitzien aan de Middelbroekweg. De presentatieruimten krijgen vitrines. Vijftig strekkende meter hard glas zorgt er straks voor dat de objecten er veilig en wel liggen maar toch goed zichtbaar ziijn. Het werk wordt grotendeels uitgevoerd door Van Mierlo Bouwgroep met de onmisbare steun van alle vrijwilligers. Onder wie een groot aantal nieuw geworven allen met  hart voor het Westlands Museum.

Dit en nog veel meer ander nieuws over het museum staat in het voorjaarsnummer van Westlands Streekhistorie, het blad dat zijn vierentwinigsste jaargang beleeft en het wel en wee van het museum telkens weer boeiend beschrijft. Wilt u dat ook graag in huis hebben, word dan donateur van het museum dan krijgt u het elk kwartaal toegestuurd.

In dit nummer een artikel over Eeuwig Moes een netwerkorganisatie waar ook het Westlands Museum lid van is. Jan Dahmeijer doet daarover een boekje open. Ook is er een artikel in het magazine gepllaatst in het kader van 70 jaar bevrijding van de hand van Gerda Bonzet-De Ruiter.

Een leuk verhaal van Ger Alleblas-Behrtel over het leven van Frans de Voeght, alias Frans den Bels uit Honselersdijk. Hij is nu 92 jaar oud en vertelt over zijn ouders die in de Eerste Wereldoorlog uit Belgie zijn gevlucht en wat hij verder allemaal beleefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.