Proefstation eerste met idee ‘kom in de kas’

Piet Kruyk (l) legt aan een gezelschap; uit wat het Proefstation doet. Dit was niet op de open dag.

Piet Kruyk (l) legt aan een gezelschap; uit wat het Proefstation doet. Dit was niet op de open dag.

Naaldwijk, 4 apri 2014 – Het zou ons niets verbazen als het het oud-hoofd van de afdeling voorlichting Piet Kruyk is geweest, die op het idee is gekomen om op de dag dat het 75-jarig bestaan van het Proefstation voor Groenten en Fruitteelt onder glas werd gevierd, de eerste en voorlopig nog jaren enige open dag in de tuinbouw te houden. Dat was op paaszaterdag 29 maart 1975. Duizenden kwamen erop af. Niet alleen naar tuinders in diverse gebieden in het Zuid-Hollands glasdistrict, maar ook naar het proefstation zelf en vooral ook naar de veiling Westerlee, waar het een enorme drukte gaf. Vandaag besteden wij daar in het AD aandacht aan in de rubriek Ouder Westland. In de Westlandse editie.  Morgen is er in heel het land weer zo’n zelfde open dag, die inmiddels niet meer weg te denken is uit de Nederlandse tuinbouwwereld. Steeds weer blijkt daar grote belangstelling voor te bestaan.. Koop de krant nog vandaag als u al niet geabonneerd bent, want dan bent u ook op de hoogte van de geschiedenis van dit jaarlijkse fenomeen.Bent u daar deze keer te laat voor, lees dan hieronder het artikel.  20140404 OW open dag2 (1)20140404 OW open dag2 (2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.